Duimklachten 2

Je hebt last van een blessure, artrose of reumatische klachten in de duim en wilt ondersteuning tijdens het sporten. Klopt deze beschrijving niet? Vul dan de Bracewijzer opnieuw in.


Unieke eigenschappen

Stabilisatie van de duim
Houdt warmte vast
Laagste prijs


Unieke eigenschappen

Volledige bewegingsbeperking van de duim
Ventilerend materiaal

Duimklachten

Aangezien we dagelijks (repeterende) bewegingen maken met onze duim, komt een blessure of een chronische aandoening aan de duim relatief veel voor. Grijpen, pakken, tillen, schrijven, computerwerk, met de duim kunnen we veel en hele precieze bewegingen maken. Om dit mogelijk te maken, bestaat de duim uit veel kleine botjes en is het dus een erg complex gewricht.

Een veelvoorkomende aandoening is artrose, een chronische aandoening waarbij het kraakbeen tussen de gewrichten wordt aangetast. Dit leidt tot pijn bij het bewegen en/of belasten. Klik hier als je meer wilt weten over duimartrose.

Wat de oorzaak ook is, een duimklacht is een vervelende klacht, aangezien het je erg beperkt in dagelijkse en/of sportieve activiteiten. Een duimbrace is een veel toegepaste oplossing en zorgt veelal voor rust in de duim, doordat de brace bepaalde bewegingen voorkomt en druk geeft rondom de duim.

Het is raadzaam duimklachten altijd te bespreken met je huisarts en/of fysiotherapeut. Ook kun je deze klacht bespreken met jouw handtherapeut. Deze zorgprofessional is gespecialiseerd op alle klachten die voorkomen in de hand. Zij kunnen een indicatie stellen en samen met jou een behandelplan opstellen. Een brace kan hier heel goed een onderdeel vanuit maken.